21 октомври 2010

ОБУЧЕНИЕ ЗА МУЛТИПЛАЕРИ НА ЕВРОПЕЙСКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА НА ПРОГРАМА "МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ"

Във връзка с изпълнение на национална информационна кампания за Европейска доброволческа служба (ЕДС) на програма „Младежта в действие” Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес – България набира младежи от цялата страна на възраст от 18 до 30 години, които желаят да се включат в кампанията като мултиплаери. При добра мотивация се приемат и кандидати над тази възраст.

Желаещите могат да участват в едно от двете обучения, които ще се проведат от 5-ти до 7-ми ноември 2010 г. в близост до София и до Варна. Поемат се пътните разходи на участниците. Цел на обучителната програма е да подготви бъдещите мултиплаери за тяхната активна роля в информационната кампания, която ще се разгърне до края на 2010 г. – участие в различни информационни и работни срещи за представяне на ЕДС пред широка публика – училища, университети, читалища, институции и др. По време на обучениято участниците ще изготвят и експонатите за национална пътуваща изложба, посветена на ЕДС, която после ще посети 14 различни града в България и ще завърши в София за Международния ден на доброволеца 5-ти декември.

Приканват се особено завърнали се ЕДС-доброволци, както и всички млади хора с интерес към Европейска доброволческа служба да се включат в обучението и кампанията!

Очакваме попълнените формуляри за кандидатстване до 27.10.2010 г. на имейл-адрес: cvs-bg@bluelink.net

Повече информация за обучението, кампанията и за ЕДС можете да получите и в нашия офис:
Си Ви Ес - България
София 1463, ул. „Хан Аспарух” № 31, партер
Тел.: 989-98-46 или мобилен: 0884-766-459

Кампанията се финансира от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.

Обучение за младежки лидери и младежки работници


Национален Център "Европейски Младежки Програми и Инициативи" организира обучение на тема "Организиране и провеждане на интерактивни младежки дейности и инициативи", което ще се проведе в гр. София, в периода 5 - 7 ноември 2010 г.

Обучението е насочено към младежки лидери и младежки работници, които участват пряко в инициирането и организирането на различни по рода си дейности и инициативи на местно ниво, както и тяхното ресурсно обезпечаване.

Желаещите да участват в обучението могат да изпратят контактната си информация (телефон и еректронна поща) на programi.bg@gmail.com, а нашият екип ще се свърже с тях за повече информация.

Срок за подаване на заявките - 27 октомври 2010 г.

НЦЕМПИ покрива разходите за настаняване, изхранване и работни материали. Пътните разходи ще бъдат покрити САМО в едната посока! Транспорт с личен автомобил няма да бъде покрит като разход.

Източник и повече информация: тук

18 октомври 2010

European Voice номинира г-жа Ева Джоли за евродепутат на годината

European Voice номинира г-жа Ева Джоли за евродепутат на годината за адекватното й поведение по време на изслушването на г-жа Румяна Желева като кандидат за еврокомисар.

Г-жа Джоли е евродепутат от Франция и член на зелените в Европейския парламент. Тя бе председател на Комисията по развитие на Европейския парламент по време на изслушването на българския кандидат за еврокомисар – г-жа Румяна Желева. Благодарение на адекватното й поведение, членовете на Европейския парламент отказаха да приемат българската кандидатура и Барозо бе принуден да поиска от България друга кандидатура за комисар.

Според регламента, гласуването за номинациите ще продължи до 31-ви октомври. Наградите ще бъдат връчени по време на официална церемония на 31 ноември в Брюксел.

Номинациите, определени чрез гласуване, предоставят възможността за признание на активната дейност на членовете на парламента.

Повече информация можете да получите тук.