27 юни 2011

Информационната кампания на европейските мрежи в България


Между 20-23 юни Европейският информационен център ”Европа Директно” – София, Центърът за развитие на човешките ресурси „Европа Директно” – Велико Търново, Европейският потребителски център - България и националният СОЛВИТ център проведоха информационно турне в шест български града: Плевен, Варна, Бургас, Хасково, Пловдив и Пазарджик. Информационната кампания даде възможност на гражданите от тези градове да се запознаят с дейностите на европейските информационни мрежи и инициативи, както и да научат повече относно възможностите за образование и обучение, гражданските и потребителските си права в ЕС.
По време на информационните изложения, които преминаха при много голям интерес във всеки от шестте града, експертите отговаряха на специализирани въпроси и даваха безплатни консултации на гражданите. В рамките на кампанията бяха разпространи над 10 000 бр. информационни материали за ЕС и за европейските програми, проекти и инициативи.
Проведеното информационно турне постави началото на поредица от информационни кампании, които организаторите възнамеряват да осъществяват в градове, в които няма действащи европейски информационни мрежи.