16 май 2011

Kръгла маса „Доброволческите дейности като ресурс за възпитаване на децата”


2011 година е обявена от Европейската комисия за Европейска година на доброволчеството. По повод значимостта на доброволческите дейности Кофи Анан казва: „Ако искаме нашите надежди за изграждането на един по-добър и по-сигурен свят да са нещо повече от просто желание, повече от всякога ще имаме нужда от работата на доброволци”.

По-добрият свят принадлежи на нашите деца, но за да им помогнем да го изградят е необходимо да ги възпитаме в доброволчество. В тази връзка мотото на настоящата 2011-Европейска година на доброволчеството е „Стани доброволец! Дай своя принос!”.

На 31 май 2011 г. в ИЦ Европа Директно – Велико Търново ще се състои кръгла маса „Доброволческите дейности като ресурс за възпитаване на децата”. Кръглата маса се организира в партньорство с РИО на МОМН – Велико Търново по повод 2011-Европейска година на доброволчеството. В нея ще вземат участие учители от детските градини в Област Велико Търново, които ще представят добри практики за дейности в детската градина на тема „Малкият доброволец”.
При откриването на кръглата маса ще бъде показана изложба от детски рисунки, участвали в конкурса за рисунка „Малкият доброволец”. Класиралите на първите места рисунки ще бъдат наградени с грамоти и подаръци от ИЦ Европа Директно – Велико Търново.