25 февруари 2009

Европейска магистърска програма по права на човека и демократизация


Европейският междууниверситетски център по права на човека и демократизация (EIUC) обявява прием за едногодишната Европейска магистърска програма по права на човека и демократизация. Програмата е интердисциплинарна и се форкусира върху взаимовръзката на проблеми като права на човека, демокрация, мир и развитие. Студентите имат възможност да се запознаят с представители на над 40 европейски университета, участващи в междууниверситетската мрежа, както и с експерти от редица международни организации (вкл. Европейския съюз, Съвета на Европа, ООН и др.).
Магистърската програма се провежда в два семестъра, първият от които - във Венеция - Лидо, а вторият - в един от партньорските университети на EIUC. Предвидена е и практическа работа на терен с посещение на регион, който е бил засегнат от конфликт.
За кандидатстване в програмата е необходимо завършено висше образование - бакалавър с 240 ECTS кредита, в областта на правата на човека или друго сходно академично направление от сферата на социалните науки, правото и др. Официалните езици на програмата са английски и френски. Владеенето на английски език е задължително изискване за кандидатите, а познанията по френски са препоръчителни за пълноценното участие в програмата. Практическият опит в областта на правата на човека в международна, правителствена или неправителствена организация е предимство.
Краен срок за подаване на документи - 20 март 2009 г.

Допълнителна информация
Интернет страница на Европейската магистърска програма по права на човека и демократизация
Информационна брошура за програмата pdf - 858 KB [858 KB]
Документи за кандидатстване можете да изтеглите тук pdf - 336 KB [336 KB] .