12 май 2009

Премиера на гигантски банер за европейските избори върху сградата на "Московска" 9, както и на клиповете за насърчаване на изборната активност


Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент за България ще откриха на 11 май 2009 г. от 14:00 ч върху сградата си на ул. "Московска" 9 в София гигантски банер, който ще насърчава гласуването в евровота като част от кампанията за насърчаване участието на българските граждани в изборите за Европейски парламент.
Освен изборното лого, което е универсално за 27-те държави-членки, върху инсталацията с размер 9 х 11 метра е изписана датата на изборите за Европейски парламент в България - 7 юни 2009 година. Посочен е и адресът на европейския портал в Интернет www.izbori2009.eu, където всеки гражданин може да се информира на български език за ролята и функциите на Европейския парламент, да се включи в онлайн дискусия или да изпрати мнение.
В рамките на същото събитие за пръв път публично бяха представени официалните предизборни клипове на кампанията за избори за Европейски парламент. Клиповете представят по атрактивен начин ролята на Парламента в процеса на вземане на решения в ЕС и ще насърчават гражданите да гласуват.
Източник: Представителството на ЕК в България