20 май 2010

"Билките на Велико Търново в Европа"


Приключи конкурсът на ЕИЦ Европа Директно - Велико Търново "Билките на Велико Търново в Европа". Участието си в последния етап на конкурса продължават 24 художествени пана, изработени от билки и семена. Снимките на класираните художествени произведения можете да разгледате тук.
2010 година е обявена от ООН и подкрепена от ЕС за Международна година на биоразнообразието. В тази връзка центровете Европа Директно от България планират редица мероприятия, за да се даде гласност на усилията на Европейските институции в борбата за опазване на биоразнообразието на планетата.
С конкурса за изработване на пано от билки ЕИЦ Европа Директно – Велико Търново продължава своите дейности, посветени на комуникационния приоритет на ЕС ”Промените в климата и устойчива Европа”
Целта на конкурса е да провокира интерес у младите хора към богатството на растителни и животински видове в България, за да се научат да ги познават и пазят.
Най-добрите творби ще бъдат включени в национална изложба в Представителството на Европейската комисия в България на 24 юни – Еньовден.