01 април 2013

Ученици и студенти от Хърватия, Турция, Литва и България преминаха обучение за активно гражданство в Европейски център


Европейски информационен център – Велико Търново бе домакин на първата среща от продължението на международния проект „Корени и криле“ II по програмата „Младежта в действие“. 38 младежи от Хърватия, Турция и България бяха участници в обучението, чиято основна идея е да провокира активността на младите хора за участието им в обществото и решаването на различни граждански въпроси.
Участниците имаха няколко уъркшопа: за подготовка и планиране на социална кампания, как да се отрази тази кампания в социалните мрежи; изработване на едноминутен видеоклип на тема: „Аз съм доброволец, защото...“.
В обучението участваха студенти от клуб „Европа“  към Европейски център. За попълване на местата беше обявен и конкурс, в който желаещите да участват в проекта трябваше да подадат мотивационно писмо на английски език. Обучители в проекта бяха момичета-лидери от сдружение „ГЛОУ“.
След успешния старт във Велико Търново, проектът „Корени и криле“ II продължава в Турция през летните месеци, а заключителната среща ще бъде през октомври в Хърватия, където ще бъдат обобщени всички дейности по проекта.

Галерия от събитието може да разгледате на нашата фейсбук страница: