22 октомври 2009

Прессъобщение: Европейски дни на развитието


Около 4000 участници от 1500 организации се очакват в Стокхолм по случай Европейските дни на развитието, посветена на усилията на ЕС за подпомагане на развитието.

Тазгодишната проява (22-24.10.) е посветена на гражданите и развитието, а акцентът е върху последствията от глобалното затопляне и рецесията за по-бедните страни.

Тридневното събитие започва на 22 октомври и включва обучения, дискусионни форуми и работни семинари. „Градче“ на развитието дава възможност на организациите да се представят пред делегатите и публиката и да ги запознаят със своите цели.
Ще бъдат раздадени няколко свързани с развитието награди, включително наградата за журналистика „Лоренцо Натали“ за изключителни постижения в отразяването на темите за човешките права, демокрацията и развитието. Младежката награда за развитие ще бъде връчена на юноши за плакати или видеоклипове, посветени на човешкото развитие в Африка.
На 22 октомври ЕС ще публикува първия по рода си европейски доклад за развитието. Той ще послужи за основа на обсъжданията на подхода на Съюза към „неукрепналите“ африкански страни на юг от Сахара.

Повече за Европейските дни на развитието.
Дни на развитието - видео
Кажете си думата - идеи за развитие

Повече по темата
Споделяне на отговорността в борбата с изменението на климата
Развиващите се страни отчаяно се нуждаят от помощ
ЕС помага на пострадалите по света