23 октомври 2009

Граждански форум: "Европа след Лисабонския договор. Накъде? А България?"


Информационното бюро на Европейския парламент за България</span> и Европейски информационен център организират на 26-и октомври 2009г., във Велико Търново, граждански форум на тема "Европа след Лисабонския договор. Накъде? А България?".

Форумът ще се проведе в залата на Община Велико Търново от 17.30 часа и в него ще участват членовете на Европейския парламент г-жа Надежда Михайлова (група на ЕНП в ЕП), г-н Андрей Ковачев (ЕНП) и г-н Станимир Илчев (АЛДЕ).

В началото на октомври 2009г., след провеждане на референдум, гражданите на Република Ирландия казаха "ДА" за Лисабонския договор. Това откри финалната права пред договора за реформа на Европейския съюз.

Каква ще бъде Европа след влизане в сила на Лисабонския договор? Какъв бъдещ курс ще поеме Европейския съюз и как това ще се отрази на България? Тези и още много въпроси ще дискутираме с българските представители в ЕП.

Гражданските форуми, са инструмент за комуникация на Европейския парламент. Форумите организирани от Информационното бюро на ЕП за България, представляват връзка между Европейския парламент и българското гражданско общество. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение с широката общественост. В открита дискусия по дадена тема гражданите могат да изказват своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към общо решаване на проблеми.

Форумът е открит за посещение и всеки, който желае да се включи в дебатите е добре дошъл.

За контакти:
Информационно бюро на ЕП
ул. "Московска" 9
тел. 0878853547
02 985 35 45
е-мейл: epsofia@europarl.europa.eu