03 юни 2010

ПРИКЛЮЧИ КОНКУРСЪТ „БИЛКИТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ЕВРОПА”


Приключи Регионалният конкурс за изработване на пана от билки и природни материали, обявен от ЕИЦ Европа Директно – Велико Търново и РИО на МОМН – Велико Търново във връзка с 2010 – Международна година на биоразнообразието.

Изборът на победители беше изключително труден, тъй като интересът към конкурса беше голям и в центъра бяха получени над 60 био-пана от над 100 участници, всички с много интересни, оригинални и красиво изработени идеи.

При оценяването комисията взе под внимание спазването на всички условия към творбите: размер на паното, използването на билки и други природни материали, наличие на послание по темата за биоразнообразието, неупотреба на защитени растителни видове.

Ето и резултатите:
• І-во място Есил Айханова Шукриева, Красимир Стефанов Асенов, Цветелин Даниелов Стоянов, Денис Исметов Исмаилов, подготвителна група в ЦДГ „Радост” с. Благоево, учител Маргарита Стефанова Владимирова;
• ІІ–ро място Подготвителна група при ОДЗ „Пролет” В. Търново;
• ІІІ – то място Благовест Пешев Николов, 17 г., ПУ „Св. Теодосий Търновски” В. Търново, ръководител Йорданка Крумова.

Поради наличието на голям брой пана, които не отговарят напълно на критериите за конкурса, но се отличават с оригинални идеи и отлично изпълнение, комисията реши да предостави и следните допълнителни награди: За оригинална индивидуална творба беше отличено паното на Красимира Димова, гр. Велико Търново.

Творбите на победителите на първо, второ и трето място ще участват в национална изложба в София, организирана с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

Всички участници ще получат сертификати за участие и поощрителни награди, а победителите ще имат възможността да пътуват до град София, където да присъстват на официалното откриване на националната изложба в Представителството на Европейската комисия на 24 юни 2010 г.

ЕИЦ Европа Директно – Велико Търново благодари на всички участици в конкурса и ги кани на официалното награждаване на победителите, което ще се проведе на 10 юни от 14:30 часа в центъра. Всички желаещи могат да разгледат био-паната, които ще бъдат изложени от 1-ви юни 2010 г. в ЕИЦ Европа Директно – Велико Търново на адрес: гр. Велико Търново, бул. «България» № 24.

За повече информация:
ЕИЦ Европа Директно – Велико Търново, тел. 062/ 60 50 60
e-mail: europedirectvt@europeinfocentre.bg
Интернет сайт
Снимки на паната можете да разгледате тук.