24 юни 2010

Представителството на Европейската комисия в България представя изложба на регионални победители в конкурс за био-пана


Днес в Информационния център на Европейския съюз г-жа Зинаида Златанова,ръководител на Представителството на Европейската комисия в България,откри изложба на художествени пана, изработени от билки и природни материали.

Изложбата е посветена на Международната година на биологичното разнообразие и е финалния етап на регионалните кампании на 14-те центъра от мрежата Европа Директно в България. През месец юни 14-те информационни центъра Европа Директно в България обявиха победителите в организиранте от тях регионални конкурси за художествени пана, изработени от билки и природни материали. Стотици деца,родители и учители от цялата страна се включиха в инициативата по темата на биоразнообразието. Творбите им носят послание за съхранение на биологичните видове, използването на билки и природни материали, както и за опазване на природата, която ни заобикаля.

На откриването на изложбата присъстваха регионалните финалисти от всеки център. От Велико Търново в събитието участва Цветелин Даниелов Стоянов от ЦДГ „Радост” с. Благоево, общ. Стражица. В началото на юни, той заедно с трима свои приятели, спечели регионалният конкурс „Билките на Велико Търново в Европа”, организиран от ЕИЦ Европа Директно – Велико Търново.
В изложбата в Представителството на ЕК в България участват също така и
паната на подготвителна група при ОДЗ „Пролет” В. Търново, което спечели
второ място в регионалния конкурс и на Благовест Пешев Николов от ПУ „Св.Теодосий Търновски” В. Търново, класиран на трето място.

Снимки от събитието тук.

Източник: ЕИЦ Европа Директно - Велико Търново