04 август 2010

Европейска младежка преса търси млади журналисти за сътрудници

Комитетът MENAC, който е част от Европейска младежка преса (European Youth Press), търси млади журналисти, които искат да бъдат част от екипа му.

Целта на MENAC е да повиши междукултурното разбиране и да установи устойчиви мрежи между млади журналисти на възраст между 18 и 35 години от Европа, Близкия изток и Северна Африка. Комитетът смята да постигне това с медийни проекти и събития. Участниците в MENAC ще установят мрежа с партньорски организации, активни в областта на медиите или младежта от държавите от Близкия изток и Северна Африка. Ще бъдат организирани проекти и събития с партньорските мрежи, които да помогнат за по-доброто разбиране на медиите от различните култури.

Кандидатстване: Желаещите, които искат да бъдат част от екипа на MENAC, трябва да са на възраст между 18 и 35 години. Те трябва да имат желание да работят в екип с млади журналисти от Близкия изток и Северна Африка и да вярват, че младите журналисти от различни региони на света носят една и съща отговорност за бъдещето му.

Кандидатстващите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и кратко
описание на досегашния им журналистически опит.

Краен срок: 14 август 2010 г.

Допълнителна информация можете да намерите на сайта на Европейската
младежка преса.

Източник: Европа Дневник