18 април 2011

ИЗЛОЖБА НА ДЕТСКИ РИСУНКИ „ЖИВОТЪТ НА СЕЛО ПРЕЗ РАЗЛИЧНИТЕ СЕЗОНИ”


На 19 април 2011 година, от 17:00 часа, пред Информационен център Европа Директно – Велико Търново ще се проведе изложба на детски рисунки на тема „Животът на село през различните сезони”.
Изложбата е етап от проекта на СОУ „Емилиян Станев” – Велико Търново „Животът на село в различните страни от Европа”. Рисунките, които ще бъдат показани са на децата от 7Б клас, които под ръководството на учителите си по изобразително изкуство Румяна Йорданова и Стефка Ралевска рисуваха на тема „Животът на село през различните сезони”. В изложбата ще вземат участие и децата от 5Г клас, които участват в проекта.
Да посетят изложбата са поканени и семействата на учениците от двата класа, пред които ще бъдат отчетени дейностите по проекта до този етап. Специалистите по изобразително изкуство ще оценят рисунките и ще наградят най-добрите. На децата и техните родители ще бъдат предложени интересни задачи, свързани с рисуване.

Представянето на изложба от детски рисунки на тема „Животът на село през различните сезони” се организира в партньорство с Информационен център Европа Директно – Велико Търново и е посветено на 22 април – Международния ден на Земята. В рамките на изложбата ще се проведе викторина за Деня на Земята, в която децата да покажат знанията си за опазването на природата и нейните ресурси.