02 април 2009

Европейският комисар Меглена Кунева се срещна с ученици от Велико Търново, участващи в кампанията „Пролет в Европа 2009”


Участието на великотърновските училища в кампанията „Пролет в Европа 2009” дискутираха комисар Меглена Кунева и членове на нейния екип в Европейски информационен център „Европа Директно”. Срещата се състоя на 27 март (петък) от 11:30 часа в зала 207.
Семинарът откри Кръстьо Преславски, асистент на комисаря. В срещата се включиха представители на Дирекции „Образование” и „Младежки даейности” на община Велико Търново, РИО на МОН Велико Търново, както и ученици и учители от училищата в града, заявили участие в кампанията. Комисар Кунева се присъедини към срещата в ЕИЦ „Европа Директно” след публичната си лекция във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. С учениците комисарят разговаря за техните представи и очаквания за образованието в европейско гражданство.

За седма поредна година Европейската мрежа на училищата организира съвместно с Европейската комисия „Пролет в Европа”, годишна кампания отворена за всички училища в Европа. Учителите се насърчават да въвлекат своите ученици в дейности в училище, които са фокусирани върху дебат, взаимодействие и осмисляне на европейски теми. Тази година „Пролет в Европа” ще се проведе от 25 март до 30 юни 2009. Поканени за участие са всички училища и организации за извън класни занимания, които целят да доразвият и засилят умения, свързани с учебния план.
В кампанията „Пролет в Европа 2009” са се включили 12 училища от област Велико Търново, от които три са от старопрестолния град – Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Владимир Комаров” и СОУ „Вела Благоева”.

За повече информация за кампанията „Пролет в Европа” посетете: http://www.springday2009.net/ww/bg/pub/spring2009/homepage.htm