08 юли 2009

Покажете готовността си да действате срещу климатичните промени: Засадете дърво!


ГД "Комуникация" откри кампанията Click-a-tree.
Всяка година дърветата абсорбират около 9 милиарда тона въглероден диоксид, но заради постоянното им изсичане почти два милиарда тона остават в атмосферата. Чрез засаждане на повече дървета можем да балансираме климата на Европа и да направим обкръжението си малко по-зелено!
Европейската комисия кани всички млади европейци да се включат в инициативата Click a Tree и да се противопоставят на климатичните промени.
Като един от първите 5 000 участници ще получите от Европейската комисия безплатно младо дръвче (Euonymus europeus, 15 - 20 см високо). То ще ви бъде доставено заедно с инструкции как да го засадите. Всичко, което трябва да направите, е да вземете дръвчето, да прегледате съветите за засаждане, да засадите дръвчето и да го снимате. Качете снимката и имате шанс да спечелите великолепно приключение в лагера за еко-обучение.
ай своя принос към природата като засадиш дърво днес! Включи се в кампанията като се регистрираш тук.
Поемете дълбоко въздух и се посветете на идеята сега. Прочетете повече за Предизвикателството.
Хубаво е, ако някой да засади дърво. Ако двама засадят дървета, е още по-добре. Разпространи идеята сред твоите приятели - виж видеоклипа и разкажи навсякъде за него!
Източник: Портал на ЕС